Welkom

splash3

Nieuws

Minister Schippers toont haar bezorgdheid

Via een debat in de Tweede Kamer heeft minister Edith Schippers van Sport duidelijk gemaakt dat zij zich zorgen maakt over de ontwikkeling van het zwemmen in het algemeen door kinderen. De meeste kinderen halen wel minimaal een A-diploma, maar gaan daarna vaak niet verder met zwemmen.

Verder zijn er volgens de minister voldoende lokale projecten om het zwemmen te stimuleren. Kinderen uit achterstandsgezinnen kunnen verder via het Jeugdsportfonds leren zwemmen. Het opnieuw verplicht schoolzwemmen invoeren ziet de minister niet zitten. Ze wijst erop dat het Rijk heeft hier geen verantwoordelijkheid in heeft. Basisscholen kunnen zelf bepalen hoe ze de  lessen invullen.

De primaire verantwoordelijkheid om kinderen te leren zwemmen ligt bij de ouders en ook dat ze blíjven zwemmen. Met het A-diploma gaat het goed, want 94 procent van de kinderen heeft een diploma gehaald als ze de basisschool verlaten.

De minister wil dat een nieuw kenniscentrum sport, dat in 2016 start, onder meer nagaat hoe kinderen meer kunnen gaan zwemmen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl