Welkom

splash3

Nieuws

Milieuvriendelijke vorm van desinfectie geïntroduceerd

Het wordt gepresenteerd als revolutionair maar dat is het niet. Het nieuwe zwembad in Nunspeet wordt als pilot project uitgevoerd met een systeem waarbij geen chloor meer nodig is voor desinfectie.

De provincie Gelderland heeft 245.000 euro subsidie verleend aan het Clear Pool project van de gemeente Nunspeet. Hiermee wil de gemeente het zwembad van het nieuwe sportcomplex De Wiltsangh chloorvrij maken.

Naast de subsidie werkt de provincie ook aan een ontheffing omdat chloor een verplichte toevoeging is aan zwemwater. Door gebruik te maken van ultrafiltratie en UV-desinfectie wordt het geïntroduceerd als het zwemwater van de toekomst.

Er loopt nu een ontheffingsaanvraag waarin geregeld wordt dat men dit systeem mag toepassen. De intentie van alle partijen is om op deze manier een duurzame en milieu vriendelijke manier van desinfecteren te introduceren.

Het systeem op zich is niet zo revolutionair als doet denken. UV-desinfectie van zwemwater bestaat al veel langer. Maar dat het nu echt wordt toegepast bij een openbaar zwembad is wel uniek.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl