Welkom

splash3

Nieuws

Michael Jackson was bij de opening van De Mirandabad

Het bekende De Mirandabad in Amsterdam bestaat in de huidige vorm 40 jaar. Op 2 februari 1979 opende het zwembad de deuren voor publiek. En onder het publiek bevond zich toen ook Michael Jackson. De toen populaire talkshow van Sonja Barend ‘Sonja’s Goed Nieuws Show’ werd destijds live vanuit het De Mirandabad uitgezonden.

Het zwembad met de iconische koepel bestaat in oorsprong al veel langer. In 1932 werd het zwembad onder de naam Amstelparkbad geopend. Na de oorlog ging het verder als De Mirandabad, vernoemt naar de wethouder die destijds meerdere zwembaden in Amsterdam heeft laten bouwen.

Na verschillende verbouwingen werd in de zomer van 2013 het monumentale De Mirandabad grootscheeps gerenoveerd. Er is toen onder andere fors geinvesteerd duurzaamheid. Met deze renovatie was een bedrag gemoeid van ruim 4 miljoen euro.

Het zwembad staat ook bekend om het invoeren van een zwembadpas in 2014 om agressie van bezoekers tegen te gaan. Vorig jaar werd deze pas om onduidelijke redenen weer afgeschaft. Al met al bestaat het complex met binnen- en buiten zwembad 40 jaar en dat gaat gevierd worden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl