Welkom

splash3

Nieuws

Met het slopen van zwembaden verdwijnt ook een stuk historie

Waar nieuwe zwembaden openen, sluiten ook zwembaden en worden gesloopt. Het slopen van een zwembad wekt altijd veel emoties op onder de inwoners. Meestal staat een zwembad er al sinds mensenheugenis. Iedereen heeft wel een herinnering aan een zwembad, of het nu zwemles is of de ontmoeting met een eerste vriendje of vriendinnetje.

Zwembad Bloemendaal in Nijkerk heeft moeten plaatsmaken voor het nieuwe zwembad in Nijkerk en wordt nu ontmantelt en gesloopt. Tegenwoordig wordt er anders gesloopt als voorheen. De meeste bouwmaterialen worden hergebruikt en krijgt weer een nieuwe bestemming.

Het Sportfondsenbad in Amersfoort wordt ook diezelfde wijze gesloopt en hier staat hergebruik ook hoog in het vaandel. Het betonpuin wordt zelfs hergebruikt als grindvervanger in nieuw beton en kan als menggranulaat onder wegen worden gebruikt. Een iconisch zwembad waar vele nationale en internationale wedstrijden zijn gehouden verdwijnt hiermee, het nieuwe Amerena heeft de plaats nu ingenomen.

Het voormalige zwembad De Slag in Hoevelaken is inmiddels helemaal met de grond gelijk gemaakt en het terrein zal op termijn een nieuwe bestemming krijgen. Dit zwembad moest verdwijnen ten faveure van het nieuwe zwembad in Nijkerk.

Bij De Banakker in Etten Leur was men ook bezig met de sloop maar dat is nu tijdelijk stilgelegd omdat er vleermuizen gesignaleerd. De Natuurbeschermingswet verplicht nu een onderzoek naar de vleermuizen. De nieuwe De Banakker is inmiddels in gebruik genomen.

Zwembad de Steur in Kampen is de laatste in het rijtje van de afgelopen maanden. De sloop gaat 20 weken duren omdat men het overgrote gedeelte van het materiaal ook wil hergebruiken. Zo zijn er vijf zwembaden in een korte tijd verdwenen die een historie met zich meebrengen. Daarvoor in de plaats komen nieuwe duurzame en energiezuinige en toekomstbestendige zwembaden.

 

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl