Welkom

splash3

Nieuws

Met alleen maar zwemmen redt je het gewoon niet

Het 2521 Gewoon Zwemmen concept van de KNZB begint steeds meer scheuren te vertonen. Alleen een ‘bak’ met water, zonder toeters en bellen, is lastig te exploiteren, dat is inmiddels wel gebleken.

Een aantal jaren geleden dacht de KNZB de oplossing te hebben voor gemeenten om voor een relatief laag bedrag een zwembad te kunnen bouwen. Op zich een goed idee maar nu blijkt dat er alleen maar geld bij moet bij de zwembaden.

Zwembad De Waterlinie in Culemborg luidt nu ook de noodklok en heeft een tekort van 150.000 euro per jaar. De stichting die het zwembad exploiteert vraagt de gemeente om de subsidie te verhogen naar 400.000 euro per jaar, een stijging van 50 %.

Zwembad De Waterlinie ging bijna drie jaar geleden open en om de kosten te drukken zou er met vrijwilligers worden gewerkt. Het blijkt nu dat er een groot tekort is aan vrijwilligers, in plaats van de 100 die nodig zijn er nu 40 actief.

Maar dat is niet het enige, een zwembad zonder toeters en bellen heeft weinig te bieden en de jeugd laat het dan ook afweten. Op locaties in Nederland waar een  zwembad zonder toeters en bellen is gebouwd denkt men aan uitbreidingen om het zwembad attractiever te maken.

Op dit moment zijn er drie zwembaden actief volgens het concept, Alblasserdam was de eerste, Culemborg en Almere volgde en op dit moment wordt er een dergelijk zwembad in Workum gebouwd.

Zoek op deze site in het archief op trefwoord 2521 voor een compleet dossier.

2521 Gewoon Zwemmen

Uitganspunt was een zwembad te ontwikkelen vanuit exploitatie. Door de ontwikkeling van een gebouw wat 30% minder energie verbruikt met lage onderhoudskosten, een voorspelbare programmering en gebruik te maken van lokale samenwerkingsverbanden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl