Welkom

splash3

Nieuws

Megaverlies Swim Cup leidt tot machtsstrijd

De provincie Brabant en de gemeente Eindhoven nemen vanaf volgend jaar het heft in handen om de Swim Cup in Eindhoven zelf te gaan organiseren. Aanleiding is onder meer het verlies van 500.000 euro, dat de KNZB leed bij het organiseren van twee zwemevenementen in Eindhoven.

Voor de betrokken partijen is dit de belangrijkste aanleiding om nu te gaan zoeken naar andere mogelijkheden. Bronnen bevestigen onafhankelijk van elkaar dat de provincie Brabant en de gemeente Eindhoven gesprekken voeren om de zwemevenementen buiten de KNZB om te gaan organiseren.

De gemeente Eindhoven heeft voor de komende vier jaar het budget voor de World Cup en de Swim Cup fors verhoogd maar wil niet meer verder met de KNZB.

In Brabant vinden er gesprekken plaats om belangrijke evenementen als de Eindhoven Swim Cup en een FINA World Cup, maar ook andere sporten, tot en met 2020 beter en professioneler te organiseren.

Pieter van den Hoogenband heeft bekendgemaakt dat hij de nieuwe technisch-directeur van de KNZB wil worden, maar alleen als KNZB directeur Jan Kossen gaat opstappen. Volgens Van den Hoogenband mist de huidige directeur visie, beleving en ambitie.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl