Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Meest energiezuinige zwembad van Nederland?

Het veertig jaar oude Floraparkbad in Amsterdam is in april van dit jaar vervangen door het nieuwe Noorderparkbad. Het Noorderparkbad in Amsterdam maakt gebruik van energiezuinige installaties, het energie- en waterverbruik is daardoor 80 procent omlaag gebracht.

Bijzonder is dat regenwater via gordijnen aan de buitenkant wordt opgevangen en opgeslagen in een bassin. Via een zuiveringsinstallatie wordt het water gebruikt voor het zwembad.

Het zwembad maakt ook gebruik van een luchtbehandelingsinstallatie met een geïntegreerde warmtepomp en HR-warmtewisselaar. Deze haalt het vocht uit de lucht en voert de warmte terug.

Zonnecollectoren op het dak verwarmen in de zomer de buitenbaden van het complex. Daarnaast maakt het Noorderparkbad gebruik van energiezuinige LED-verlichting en wordt het afvalwater en de warmte van de douches opgevangen en hergebruikt.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.