Welkom

splash3

Nieuws

Meest duurzame zwembad van Nederland is veel te duur

Bijna 5 jaar nadat het Geusseltbad in gebruik is genomen is er door de Rekenkamer onderzoek gedaan naar de exploitatie van het meest duurzame zwembad van Nederland.

De conclusies van de Rekenkamer van Maastricht zijn niet mis, als eerste is de bouw van het prestigieuze zwembad is 8 miljoen euro hoger uitgevallen dan oorspronkelijk was begroot. Ten tweede blijkt uit het onderzoek dat de exploitatie van het zwembad veel duurder uitvalt dan van te voren begroot.

De onderzoeksvraag die de Rekenkamer zich heeft gesteld is of, en op welke manier, rekening is gehouden met de risico’s en onzekerheden die aan een dergelijk groot project zijn verbonden. Het gaat daarbij om risico’s en onzekerheden die samenhangen met de bouw, maar ook de risico’s die te maken hebben met de exploitatie.

Daarom is ook de exploitatiebegroting 2016 van het Geusseltbad onderzocht en of deze is gebaseerd op realistische uitgangspunten, ook in een meerjarenperspectief. De Rekenkamer concludeert daarnaast dat de gemeenteraad de afgelopen jaren niet goed is geïnformeerd over de totale integrale lasten van het Geusseltbad voor de gemeente.

Het gevolg is dat onder gelijkblijvende omstandigheden de totale lasten voor de gemeente Maastricht voor de jaren 2017 tot en met 2020 ca. 2,7 miljoen euro per jaar zullen bedragen, hetgeen 1,3 miljoen euro hoger is dan oorspronkelijk is geraamd.

De uitkomsten van dit onderzoek zijn als een bom ingeslagen binnen de gemeenteraad van Maastricht en de discussie over de schuldvraag is nu in volle gang.

Klik hier om het lijvige onderzoeksrapport in te zien.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl