Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Meer comfort, meer veiligheid en meer energiebesparing

Bij het nieuwe zwembad van Leidschendam De Fluit is er gebruik gemaakt van het KNX systeem. KNX staat comfort en flexibiliteit voor het beheer van luchtbehandeling, verlichting en toegangscontrole. De bediening is gebaseerd op de gebruiksvriendelijke Gira Home Server, oftewel de boordcomputer voor intelligente gebouwen.

Deze server koppelt de elektrotechnische installatie met het KNX-systeem en het ICT-netwerk, zodat vrijwel alle installaties op eenvoudige wijze centraal zijn aan te sturen. Een converter verbindt het automatiseringssysteem tevens met het gebouwbeheersysteem voor de technische installaties. Daardoor zijn ook alle meldingen en storingen vanuit bijvoorbeeld de klimaatinstallaties en de waterzuiveringsinstallaties inzichtelijk in de schermen van de Gira Home Server.

Neemt bijvoorbeeld het chloorgehalte gevaarlijk toe, dan komt daarvan een melding in het scherm. Bij een brandmelding zet de KNX-installatie automatisch van alles in gang om de veiligheid te waarborgen. Meer comfort en veiligheid gekoppeld aan een lager energieverbruik kan alleen met intelligente besturings- en controlesystemen. De meeste technische installateurs voor zwembaden maken gebruik van deze techniek.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Emmen heeft een nieuwe Aquarena

Eindelijk is het zover, het nieuwe zwembad Aquarena in Emmen is in gebruik genomen. Het nieuwe zwembad vlakbij het voetbalstadion van Emmen kostte 15 miljoen euro.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.