Welkom

splash3

Nieuws

Meer comfort, meer veiligheid en meer energiebesparing

Bij het nieuwe zwembad van Leidschendam De Fluit is er gebruik gemaakt van het KNX systeem. KNX staat comfort en flexibiliteit voor het beheer van luchtbehandeling, verlichting en toegangscontrole. De bediening is gebaseerd op de gebruiksvriendelijke Gira Home Server, oftewel de boordcomputer voor intelligente gebouwen.

Deze server koppelt de elektrotechnische installatie met het KNX-systeem en het ICT-netwerk, zodat vrijwel alle installaties op eenvoudige wijze centraal zijn aan te sturen. Een converter verbindt het automatiseringssysteem tevens met het gebouwbeheersysteem voor de technische installaties. Daardoor zijn ook alle meldingen en storingen vanuit bijvoorbeeld de klimaatinstallaties en de waterzuiveringsinstallaties inzichtelijk in de schermen van de Gira Home Server.

Neemt bijvoorbeeld het chloorgehalte gevaarlijk toe, dan komt daarvan een melding in het scherm. Bij een brandmelding zet de KNX-installatie automatisch van alles in gang om de veiligheid te waarborgen. Meer comfort en veiligheid gekoppeld aan een lager energieverbruik kan alleen met intelligente besturings- en controlesystemen. De meeste technische installateurs voor zwembaden maken gebruik van deze techniek.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl