Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Maarten van der Weijden is en blijft een fenomeen!

Het Kanaal overzwemmen tussen Calais en Dover is een lastige en ook een gevaarlijke onderneming, dat heeft de geschiedenis wel aangetoond.

En heen en weer zwemmen is zelfs nog heftiger, maar lange afstand zwemmer Maarten van der Weijden is het gelukt.

Hij wist de tocht van oorspronkelijke tocht 65 kilometer binnen 19 uur te realiseren, maar omdat hij te maken kreeg met stromingen en het getij, zwom hij zelfs 18 kilometer extra.

In het verleden zijn er vele pogingen gedaan en vaak ook met een desastreuze afloop, dat maakt deze prestatie zelfs nog unieker en heel bijzonder.

De sympathieke zwemmer maakte de oversteek om aandacht te vragen voor zijn Maarten van der Weijden-foundation, waarmee hij het leven van kankerpatiënten wil verbeteren.

Af en toe denk je wel eens waar haalt die man iedere keer de energie vandaan, u kunt via zijn foundation een donatie doen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.