Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Maarten van der Weijden zwemt nieuw wereldrecord

Maarten van der Weijden heeft een nieuw wereldrecord 24 uur non stop zwemmen gerealiseerd. In De Warande in Oosterhout zwom hij in 24 uur 102,8 kilometer, een verbetering van het oude record met bijna een kilometer.

Vorig jaar wist Van der Weijden 99,5 kilometer af te leggen in 24 uur tijd, terwijl het oude wereldrecord stond op 101,9 kilometer dat sinds 1989 in handen was van de Zweed Anders Forvass. Om het wereldrecord in handen te krijgen moest Maarten van der Weijden maar liefst 4080 baantjes zwemmen.

De nieuwe recordpoging dient ook als voorbereiding op een andere uitdaging die deze zomer gaat plaatsvinden. Hij wil dan de Elstedentocht zwemmend afleggen, in drie dagen hoopt hij dan de 200 kilometer lange tocht te volbrengen.

Van der Weijden blijft een fenomeen als het gaat om uitdagingen op zwemgebied, vorig jaar zwom hij van Calais naar Dover en weer terug.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl