Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Licentie Zwem-ABC krijgt steeds meer vorm

Een tweetal zwembaden hebben de Licentie Zwem-ABC ontvangen. Zwembad de Waterdam uit Edam-Volendam en zwembad De Watertoren in Winschoten hebben als eerste in hun regio de Licentie Zwem-ABC behaald. Daarmee voldoen de zwembaden aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s.

Sinds jaren wordt er bij een zwembad, zwemschool of zwemvereniging waar mensen kunnen afzwemmen voor het Zwem-ABC gecontroleerd of het afzwemmen verloopt conform de afzwemeisen, te weten de Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma’s Zwemdiploma’s, afgekort BREZ. Met de invoering van de Licentie Zwem-ABC krijgt de klant meer duidelijkheid, doordat een zwemlesaanbieder ook wordt getoetst op zaken als:
-Is er voldaan aan wet- en regelgeving;
-Is de zwemlesgevende gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
-Werkt de zwemlesaanbieder volgens de Gedragscode Zwembranche;
-Is de zwemlesgevende voldoende opgeleid;
-Is er nagedacht over de manier van lesgeven;
-Hebben ouders zicht op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles;
-Is er een ongevallenregistratie en een klachtenprocedure.

Het Zwem-ABC wordt uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ, het kennisinstituut waarin de partijen RECRON, VSG en KNZB bestuurlijk zijn vertegenwoordigd. Deze partijen streven naar een continue kwaliteitsverbetering van het Zwem-ABC. De Licentie Zwem-ABC is een volgende stap in dit proces, waarmee borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen wordt gestimuleerd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Emmen heeft een nieuwe Aquarena

Eindelijk is het zover, het nieuwe zwembad Aquarena in Emmen is in gebruik genomen. Het nieuwe zwembad vlakbij het voetbalstadion van Emmen kostte 15 miljoen euro.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.