Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Legionella slaat toe bij nieuw zwembad

Als we denken dat legionella is uitgebannen is niets minder waar. Bij het nieuwe zwembad De Kuil in Bodegraven is legionella aangetroffen in de leidingen van de douches.

Het zwembad heeft direct actie ondernomen, de douches worden chemisch gereinigd en dan is het probleem hopelijk verleden tijd.

Hoe legionella is ontstaan bij De Kuil is onduidelijk maar het heeft wellicht te maken met de coronaperiode.

In coronatijd zijn de zwembaden meerdere malen gesloten geweest en zijn de douches veel minder of niet gebruikt. Legionella ontstaat in stilstaand water.

Tijdens het doorspoelen van de leidingen wordt het zwembad tijdelijk afgesloten van het drinkwater en dat betekent dat De Kuil een dag dicht gaat.

De meeste zwembaden spoelen preventief tegen legionella waardoor er bijna geen besmettingen meer voorkomen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.