Welkom

splash3

Nieuws

Leeghwaterbad Purmerend is een schip van bijleggen

Sinds de opening eind 2005 van het Leeghwaterbad in Purmerend zijn er al grote problemen met het zwembad. In 2010 is na een lange juridische procedure een schikking getroffen met de aannemer van het zwembad. De totale extra kosten voor de gemeente waren toen meer dan 550.000 euro.

Zes jaar later blijkt dat de dakconstructie en de gevel vanwege vocht zo is aangetast dat het geheel op instorten staat. Eind vorig jaar is er een berekening gemaakt dat het dak voor 750.000 euro weer opgeknapt zou kunnen worden,

Alleen nu blijkt dat de renovatie veel duurder uitvalt. Men komt nu uit op een bedrag van 1,2 miljoen euro en als de gemeente extra isolatiemaatregelen wil treffen, kan het oplopen naar ruim 1,9 miljoen euro.

De exploitant van het zwembad, sportstichting Spurd, wil graag dat de werkzaamheden zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Een commissie gaat nu een keuze maken. De werkzaamheden kunnen dan in 2017 worden opgestart.

Als je alle kosten bij elkaar optelt kun je van al dat geld, bijna een half nieuw zwembad bouwen. Uiteindelijk is de zwemmer weer de dupe, want de zwembadtarieven gaan namelijk stapsgewijs omhoog.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl