Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Leeghwaterbad na twaalf jaar nog niet gereed

Twaalf jaar is het Leeghwaterbad in Purmerend nu open en vanaf het begin is het al een schip van bijleggen.

Vorig jaar moest er al een krediet door de gemeente beschikbaar gesteld worden van 1,9 miljoen euro in verband met aanhoudende lekkages en condensvorming aan het dak van het Leeghwaterbad.

Er zijn grote problemen met de dak- en gevelconstructie en het loopt maar op. Uit stukken van de gemeente blijkt dat er nog eens 1,4 miljoen euro bij moet om het zwembad te herstellen.

De politiek staat op zijn kop in Purmerend mede omdat de raad niet tijdig op de hoogte is gebracht van deze extra kosten.

Het zwembad werd destijds gebouwd door Bot Bouw en in 2010 trof de gemeente na een lange procedure een schikking met de bouwer voor dezelfde gebreken.

Sindsdien zijn de problemen nog steeds niet opgelost en de gemeente kan het zichzelf aanrekenen dat er niet goed is omgegaan met alle problemen rondom het zwembad.

Inmiddels heeft het de gemeenschap al miljoenen gekost en het einde is nog niet in zicht.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zwembadtherapie voor coronapatienten

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.