Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Langer open door energiebesparende maatregelen

Zonnepanelen en warmtepompen zorgen ervoor dat openluchtzwembad De Leemdobben in Vries langer open blijft. Voor de kosten hoeven ze het niet te laten.

Het zwembad is compleet zelfvoorzienend als het om de energie gaat. Ondanks dat de herfst is ingetreden wordt er nog dagelijks gezwommen.

Normaal zou het zwembad begin september dichtgaan maar nu is het verlengd tot eind september.

340 zonnepanelen die 92.000 kilowatt elektriciteit per jaar leveren, twee grote warmtepompen, een eigen waterbron en een afdekdeken over het bad om de warmte vast te houden. doen de ‘truc’.

Het kostte de gemeente Tynaarlo 400.000 euro om het zwembad van het gas af te krijgen maar dat betaald zich in vijf tot zeven jaar terug.

De gemeente Tynaarlo is sowieso goed bezig, alle zwembaden worden volledig duurzaam gemaakt. En de trouwe zwemmer is uiteindelijk ook winnaar.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.