Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Landelijk verbod fotograferen en filmen in zwembaden?

Mobieltjes zijn onmisbaar geworden in onze samenleving. Je kunt niet meer zonder en alles wordt tegenwoordig mobiel geregeld.

Alleen heeft het ook een andere kant en met dat ‘probleem’ hebben zwembaden te maken. Laat je wel of niet fotografie/filmen toe in je zwembad?

Wij publiceerden er al eerder over en inmiddels zijn er artikelen verschenen in De Telegraaf, AD en de Volkskrant over dit beladen onderwerp.

Het ene zwembad hanteert een streng foto/film verbod en een ander zwembad weer niet en is daar zelfs in een bepaald geval laconiek over.

In een tijd dat alles wordt gedeeld via internet is het goed om regels op te stellen ten aanzien fotografie/filmen in het zwembad.

Maar wat is de oplossing, mobieltjes inleveren bij entree van het zwembad? Geen goede oplossing omdat je dan niet bereikbaar bent bij eventuele calamiteiten.

Duidelijk maken dat het verboden is om foto’s te maken en te filmen, volgens de meeste zwembaden die wij hebben gesproken is dat de beste maatregel.

Je kunt een uitzondering maken met diplomazwemmen of een verjaardagsfeestje, maar dan wel onder strenge voorwaarden.

In 2008 werd er al gesproken over een fotoverbod en we zijn nu 9 jaar verder er is nog geen duidelijkheid. In Italië pleegde toen een 16-jarig meisje zelfmoord nadat een weinig compromitterende foto van haar in een zwembad was geplaatst op internet.

Heel veel zwembaden hebben het inmiddels wel in de huisregels opgenomen dat er in verband met de privacy geen foto’s genomen mogen worden.

Het grootste probleem is controle en handhaving, nu met het openluchtseizoen en duizenden bezoekers is het lastig te controleren en heb je zoveel toezichthouders nodig en dat is in de praktijk niet haalbaar.

Een eenduidig verbod voor alle zwembaden lijkt de beste oplossing, maar helemaal voorkomen doe je het niet.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl