Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Lage btw-tarief van 6% gaat omhoog naar 9%

Het Ministerie van Financiën heeft op de tweede dinsdag van september bekendgemaakt dat de btw-regelgeving met betrekking tot sportaccommodaties per 1 januari 2019 ingrijpend zal worden aangepast.

Door toepassing van het Sportbesluit is het nu nog mogelijk de btw op investeringen en exploitatiekosten van sportaccommodaties terug te krijgen van de fiscus, na 1 januari 2019 zal dat in de meeste situaties niet meer mogelijk zijn.

Het Rijk wil wel voorkomen dat niet commerciële sportaccommodaties grote nadelige financiële gevolgen van de regelgeving ondervinden. Er is daarom een compensatie-/subsidieregeling vastgesteld op nationaal niveau waar mogelijk gebruik van gemaakt kan worden.

De sportvrijstelling wordt daarom per 2019 uitgebreid met diensten die nauw samenhangen met de beoefening van sport of met lichamelijke opvoeding. Later meer hierover.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.