Welkom

splash3

Nieuws

Persoonlijke kruistocht Heselmans tegen branche ten einde

De rechter in Haarlem heeft uitspraak gedaan in het proces tegen rvs deskundige Jan Heselmans en vijf organisaties vanuit de zwembaden branche, onder aanvoering van Stichting Zwembadkeur van het keurmerk Veilig & Schoon.

Heselmans mag de branche en de organisaties niet langer beschuldigen van dood door schuld bij het ongeval in zwembad Reeshof in 2011. De rechter in Haarlem oordeelde dat Heselmans de zware beschuldigingen aan de partijen moet terugnemen omdat hij zelf geen deugdelijk onafhankelijk onderzoek kan overleggen.

De artikelen en beschuldigingen waren vooral persoonlijk gericht op deze organisaties. Na het ongeval begon Heselmans een kruistocht tegen rvs in zwembaden. Hierdoor kreeg het een steeds meer persoonlijker karakter en daarbij werden personen en organisaties voornamelijk het doelwit.

De rechter wees het beroep van Heselmans op de vrijheid van meningsuiting en algemeen belang in deze zaak van tafel. Het frappante is dat hij met zijn verzamelde informatie bedrijven, gemeenten en organisaties heeft benaderd met een verzoek om betaalde opdrachten.

Hij moet daarom alle aantijgingen tegen de branche van het internet verwijderen. Een dwangsom van duizend euro per uiting moet nieuwe aantijgingen voorkomen.

Of Heselmans in hoger beroep gaat is nog niet bekend.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl