Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwembaden verkeren in een spagaat situatie

‘Het water staat aan de lippen’ is een gevleugelde uitspraak die op de zwembaden in Nederland zeker van toepassing is.

Laten we eerlijk zijn , een zwembad exploiteren is in principe geen winstgevende aangelegenheid. Zonder de steun van de lokale overheid is het niet mogelijk.

Vanwege het maatschappelijke karakter van een zwembad krijgen ze forse bedragen aan subsidie. Alleen op die basis kunnen ze openblijven.

Corona en de huidige energiecrisis hebben er behoorlijk ingehakt bij de zwembaden. Weer dreigen er verschillende zwembaden om te vallen.

Het enige wat je kunt doen als zwembad is om weer bij de gemeente aan te kloppen voor steun. Maar tot hoever gaat een gemeente?

De gemeentekassen beginnen ook leeg te raken. Overal liggen bezuinigingen op de loer. Wat kun je doen als zwembad? De entreekaartjes bijvoorbeeld duurder maken. Is dat de oplossing?

Het leven is op dit moment al duur genoeg voor de consument. Zolang we niet verlost worden van allerlei externe factoren blijven de zwembaden in een spagaat situatie zitten.

En zie daar maar eens uit te komen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

KNZB introduceert tool om meer mensen te laten zwemmen

Om het banenzwemmen te promoten en het streven dat er meer mensen gaan zwemmen heeft de KNZB samen met Optisport, Swimtag geïntroduceerd.

Swimtag is een interactieve polsband waarmee zwemmers hun prestaties online kunnen analyseren.

Met deze polsband hoopt de KNZB dat zwemmers zich verder gaan uitdagen en dat er meer mensen mede hierdoor gaan zwemmen.

De zwemprestaties worden gemeten en zwemmers direct inzicht krijgen in hun zwemslagen, tijden en afstanden via hun mobiel, tablet en/of PC.

En het is ook mogelijk om virtuele zwemtochten en challenges te zwemmen tegen andere zwemmers.

Optisport is de eerste exploitant die Swimtag gaat uitproberen. Als het slaagt dan zal het product landelijk worden geintroduceerd.

Op de website van Swimtaq kunt u terecht voor meer informatie.

swimtag

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.