Welkom

Welkom op de site van ZwemRekreatie

Welkom op de site van ZwemRekreatie.nl, de meest belangrijkste actuele nieuws en informatie voorziening voor de zwemrekreatiebranche.
Zoek op ieder willekeurig trefwoord en u vindt de meest uitlopende informatie over een bepaald onderwerp.
Via ZwemRekreatie Facebook geven wij regelmatig nieuws over activiteiten en evenementen bij zwembaden.

Likebutton

Indien u diensten en/of producten zoekt, raadpleeg A & P Info.

Nieuws

Kansloze actie om schoolzwemmen terug te krijgen

Je kunt pleiten wat je wilt maar gemeenten die het schoolzwemmen hebben afgeschafd gaan het echt niet meer invoeren. Al jaren is er discussie gaande maar de meeste gemeenten hebben hun beleid bepaald ten opzichte van schoolzwemmen en komen er niet meer op terug.

ZwemRekreatie heeft rondvraag gedaan bij een groot aantal gemeenten en overal krijg je hetzelfde antwoord. De verantwoording voor het leren zwemmen van de kinderen is de taak van de ouders, dat is de meest gehoorde reactie.

Ouders die het schoolzwemmen niet kunnen bekostigen kunnen bij de gemeenten aankloppen voor ondersteuning. Er wordt ieder jaar 100 miljoen beschikbaar gesteld door het Rijk aan gemeenten met als doel dat ieder kind moet mee kunnen doen aan de samenleving.

Of dat geld ook daadwerkelijk wordt aangewend voor dat doel is nog maar de vraag. Desalniettemin zijn er bij iedere gemeente in Nederland genoeg mogelijkheden en (financiële) middelen aanwezig om alle kinderen te laten zwemmen.

En om de zwemvaardigheid op peil te houden organiseren steeds meer gemeenten zogeheten natte gymlessen waarbij de kinderen 4 tot 6 keer per schooljaar oefening krijgen in tal van zwemdisciplines.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

KNZB introduceert tool om meer mensen te laten zwemmen

Om het banenzwemmen te promoten en het streven dat er meer mensen gaan zwemmen heeft de KNZB samen met Optisport, Swimtag geïntroduceerd.

Swimtag is een interactieve polsband waarmee zwemmers hun prestaties online kunnen analyseren.

Met deze polsband hoopt de KNZB dat zwemmers zich verder gaan uitdagen en dat er meer mensen mede hierdoor gaan zwemmen.

De zwemprestaties worden gemeten en zwemmers direct inzicht krijgen in hun zwemslagen, tijden en afstanden via hun mobiel, tablet en/of PC.

En het is ook mogelijk om virtuele zwemtochten en challenges te zwemmen tegen andere zwemmers.

Optisport is de eerste exploitant die Swimtag gaat uitproberen. Als het slaagt dan zal het product landelijk worden geintroduceerd.

Op de website van Swimtaq kunt u terecht voor meer informatie.

swimtag

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.