Welkom

Welkom op de site van ZwemRekreatie

Welkom op de site van ZwemRekreatie.nl, de meest belangrijkste actuele nieuws en informatie voorziening voor de zwemrekreatiebranche.
Door de site regelmatig te bezoeken blijft u op de hoogte van het laatste actuele nieuws binnen de branche.
Zoek op ieder willekeurig trefwoord en u vindt de meest uitlopende informatie over een bepaald onderwerp.
Er staan bijna 7000 nieuwsitems en artikelen op de website!
Via ZwemRekreatie Facebook geven wij nieuws over de activiteiten en evenementen van zwembaden, exclusieve informatie dat niet op ZwemRekreatie.nl verschijnt.

Likebutton

Indien u diensten en/of producten zoekt, raadpleeg A & P Info.

Nieuws

De Algemene Verordening Gegevensbescherming komt er aan

Vanaf 25 mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verplicht. Deze wet is de opvolger van de Wet Bescherming Persoonsgegevens die nu wordt gehanteerd en is een nieuwe Europese maatregel.

Dit betekend concreet dat er meer verplichtingen komen om met persoonsgegevens om te gaan. De nadruk komt te liggen op de verantwoordelijkheid om te kunnen aantonen dat men zich aan de wet houdt.

Dat vergt een gedegen voorbereiding voor iedere organisatie en hiervoor is een 10 stappen actieplan opgesteld. Deze interactieve tool is ontwikkeld in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De AVG vereist een veel betere verantwoording van gegevensverwerkingen, zoals bijvoorbeeld met het afsluiten van abonnementen en  meerbaden kaarten bij zwembaden.

In de praktijk betekend het ook dat de verwerking van gegevens alleen rechtmatig is als aan de voorwaarden uit de wet is voldaan, zoals het toestemming geven voor specifieke doeleinden.

Dus mogen de gegevens van personen niet zomaar worden gebruikt voor allerlei doeleinden tenzij er duidelijk van te voren toestemming wordt gegeven. De implantatie van de nieuwe wet zal nog aardig wat voeten in de aarde krijgen.

A&P

Zwembaden

Productwijzer

KNZB introduceert tool om meer mensen te laten zwemmen

Om het banenzwemmen te promoten en het streven dat er meer mensen gaan zwemmen heeft de KNZB samen met Optisport, Swimtag geïntroduceerd.

Swimtag is een interactieve polsband waarmee zwemmers hun prestaties online kunnen analyseren.

Met deze polsband hoopt de KNZB dat zwemmers zich verder gaan uitdagen en dat er meer mensen mede hierdoor gaan zwemmen.

De zwemprestaties worden gemeten en zwemmers direct inzicht krijgen in hun zwemslagen, tijden en afstanden via hun mobiel, tablet en/of PC.

En het is ook mogelijk om virtuele zwemtochten en challenges te zwemmen tegen andere zwemmers.

Optisport is de eerste exploitant die Swimtag gaat uitproberen. Als het slaagt dan zal het product landelijk worden geintroduceerd.

Op de website van Swimtaq kunt u terecht voor meer informatie.

swimtag

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
captcha
Vul bovenstaande reeks in

Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.