Welkom

Welkom op de site van ZwemRekreatie

Welkom op de site van ZwemRekreatie.nl, de meest belangrijkste actuele nieuws en informatie voorziening voor de zwemrekreatiebranche.
Zoek op ieder willekeurig trefwoord en u vindt de meest uitlopende informatie over een bepaald onderwerp.
Via ZwemRekreatie Facebook geven wij regelmatig nieuws over activiteiten en evenementen bij zwembaden.

Likebutton

Indien u diensten en/of producten zoekt, raadpleeg A & P Info.

Nieuws

KNZB gaat concurreren met NRZ

De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) gaat de strijd aan met het traditionele zwem ABC diploma van de Nationale Raad Zwemdiploma’s. De KNZB gaat vanaf 2014 een eigen zwemdiploma aanbieden. In deze nieuwe methode staat niet de schoolslag, maar de borstcrawl centraal. En de leerling kan in 10 maanden een zwemdiploma halen. De reden is dat de KNZB de huidige schoolslag te complex vindt. In de VS, Frankrijk en Australië werkt men al langer met de borstcrawl als basis techniek, meldt technisch directeur van de KNZB Jacco Verhaeren in De Volkskrant. Het Nationaal Platform Zwembaden (NRZ/NPZ) reageert bezorgd op de ontwikkelingen. Maar er is ook nog een andere kant aan het verhaal. De KNZB heeft ook geconstateerd dat er veel zwemtalent verloren gaat. Veel kinderen stoppen na het behalen van het zwemdiploma en gaan niet door met zwemmen. Dus hoopt men via deze methode meer kinderen te interesseren voor de zwemsport.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het Zwembad

De dreigende sluiting van een openluchtzwembad in de Zuid-Londense wijk Brixton speelt een centrale rol in de roman Het Zwembad .

De deelgemeente zit op zwart zaad en er is een projectontwikkelaar die op de plek van het zwembad een luxe appartementen- en sportcomplex neer wil zetten. De jonge verslaggeefster Kate wordt door haar krant op pad gestuurd om er een artikel over te schrijven. Zo ontmoet ze Rosemary.

Rosemary is zesentachtig en zwemt dagelijks in het zwembad. Daar is ze mee begonnen toen ze nog een jong meisje was. Samen met vriendinnen en later ook met haar vriendje was ze er altijd te vinden. Sinds ze haar baan in de door geldgebrek gesloten plaatselijke bibliotheek kwijt is, betekent het zwembad alles voor haar. Lees hier verder.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.