Welkom

splash3

Nieuws

KNZB en partners lanceren Code Blauw

De KNZB heeft samen met partners uit de hele zwembranche de campagne Code Blauw. Daarmee laten zij zien dat ze zich samen sterk maken voor een sportief en veilig zwemklimaat. Alle betrokken partijen ondertekenden het statement Code Blauw tijdens de Swim Cup in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. De eerste actie is gericht op het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag.

Iedereen moet kunnen zwemmen in een sportieve en veilige omgeving, zowel in verenigingsverband als bij een recreatief zwembadbezoek. Op initiatief van de KNZB is hiervoor Code Blauw ontwikkeld en zijn alle betrokken partijen in de branche aangehaakt om dit statement uit te dragen: NPZ/NRZ, Optisport, Sportfondsen, Laco, Recron, VSG, FNV Publiek Belang, NOB, Reddingsbrigade Nederland en NCS.

De zwembranche streeft naar een zwemklimaat, waarin iedereen respectvol met elkaar omgaat, zich houdt aan de regels, zich inzet om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en vooral veel plezier maakt samen. Met Code Blauw laten partijen zien dat ze staan voor respect, sportiviteit, veiligheid en plezier!

Onder Code Blauw ligt de focus de komende maanden op het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. Alleen al 1 op de 20 sporters krijgt te maken met seksuele intimidatie. En de waargebeurde verhalen over zwemleraren laten zien dat grensoverschrijdend gedrag veel vaker voorkomt dan we denken. De zwembranche komt nu samen in actie onder het motto ‘Wat is voor jou de druppel’. De campagne is gericht op preventief beleid en bewustwording creëren, zodat signalen eerder worden opgepikt. Daarbij is het belangrijk in de organisatie duidelijk te maken dat iedereen zelf zijn grens bepaalt, die een ander nooit mag overschrijden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact




Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl