Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

KNZB en NRZ gaan samenwerken

De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) hebben afgesproken om hun samenwerking op verschillende onderdelen een stevige impuls te geven.

Daarom hebben zij een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin een aantal concrete acties wordt benoemd. Zij zetten deze stap in de overtuiging dat beide organisaties elkaar in hoge mate kunnen ondersteunen en versterken bij het realiseren van hun maatschappelijke doelen.

De KNZB wil met de NRZ starten met het digitaal registeren van zwemdiploma’s. Een stap die helemaal past in het huidige tijdsbeeld. Daarnaast speelt de KNZB een grote rol in de doelstelling van de NRZ: Heel Nederland zwemveilig. Zij gaat namelijk het voortouw nemen om te zorgen dat kinderen na het behalen van hun zwemdiploma blijven zwemmen.

Naast de samenwerking in het project ‘Digitaal Zwemdiploma’, heeft de KNZB tevens afgesproken om dezelfde voorwaarden op hun zwemlesproduct SuperSpetters te implementeren als de Licentie Nationale Zwemdiploma’s van de NRZ.

Uitgangspunt is daarbij dat alle zwemlesaanbieders die lesgeven met de SuperSpetters methode laten zien dat ze voldoen aan de eisen van de NRZ Licentie en dat de NRZ de zwemdiploma’s verstrekt.

Ook gaat de KNZB een belangrijke rol vervullen bij de uitvoering van het door de NRZ opgestelde Nationaal Plan Zwemveiligheid 2020-2024. Het gaat dan met name om de thema’s die zich richten op het goed leren zwemmen van alle kinderen in Nederland en het stimuleren dat kinderen na het behalen van hun zwemdiploma regelmatig blijven zwemmen.

Op de foto: Aschwin Lankwarden, directeur KNZB (links) en Titus Visser, directeur NRZ.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuwjaars duik 2020 Scheveningen

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.