Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zonne-energie projecten dreigen vast te lopen

Zonne-energie projecten zijn er volop in Nederland en daarvan profiteren ook de zwembaden.

Alleen in bepaalde regio’s in Nederland zijn er problemen omdat het elektriciteitsnet het niet meer aan kan. De leidingen van de energiebeheerders hebben onvoldoende capaciteit om de stroom te kunnen verwerken.

Zonne-energieprojecten lopen hierdoor vast doordat het elektriciteitsnet de terug levering niet meer aankan, vooral in het noorden en het oosten van Nederland. Enexis en TenneT, de beheerders van het landelijke hoogspanningsnet, kunnen de opgewekte stroom hierdoor niet meer afnemen.

De noodzakelijke aanpassing van het elektriciteitsnet kan volgens de netbeheerders nog wel drie tot vijf jaar duren, met als resultaat dat toekomstige plannen voorlopig in de ijskast worden geplaatst. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft zijn zorgen geuit en gaat in overleg met netbeheerders.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Kijkje in het nieuwe zwembad van Gilze en Rijen

Het eerste recreatiebad van West Brabant, zwembad Tropical, is na 40 jaar gesloten en het nieuwe doelgroepenzwembad Den Butter is nu geopend.

 

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.