Welkom

splash3

Nieuws

Kansloze actie om schoolzwemmen terug te krijgen

Je kunt pleiten wat je wilt maar gemeenten die het schoolzwemmen hebben afgeschafd gaan het echt niet meer invoeren. Al jaren is er discussie gaande maar de meeste gemeenten hebben hun beleid bepaald ten opzichte van schoolzwemmen en komen er niet meer op terug.

ZwemRekreatie heeft rondvraag gedaan bij een groot aantal gemeenten en overal krijg je hetzelfde antwoord. De verantwoording voor het leren zwemmen van de kinderen is de taak van de ouders, dat is de meest gehoorde reactie.

Ouders die het schoolzwemmen niet kunnen bekostigen kunnen bij de gemeenten aankloppen voor ondersteuning. Er wordt ieder jaar 100 miljoen beschikbaar gesteld door het Rijk aan gemeenten met als doel dat ieder kind moet mee kunnen doen aan de samenleving.

Of dat geld ook daadwerkelijk wordt aangewend voor dat doel is nog maar de vraag. Desalniettemin zijn er bij iedere gemeente in Nederland genoeg mogelijkheden en (financiële) middelen aanwezig om alle kinderen te laten zwemmen.

En om de zwemvaardigheid op peil te houden organiseren steeds meer gemeenten zogeheten natte gymlessen waarbij de kinderen 4 tot 6 keer per schooljaar oefening krijgen in tal van zwemdisciplines.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl