Welkom

splash3

Nieuws

Juridisch steekspel in Den Helder kan beginnen

In juli van dit jaar meldde wij al dat er grote problemen zijn met de constructie van het relatief nieuwe zwembad Het Hiersdiep/Aquacentrum Den Helder. Ernstige scheuren in het betonwerk en scheuren in tegels en vloeren waren de reden om het zwembad in 2017 nader te onderzoeken.

Deze onderzoeken zijn nu openbaar gemaakt via de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB), alleen kun je er weinig uit opmaken. Waarschijnlijk heeft de gemeente vanuit juridisch oogpunt besloten om het grootste gedeelte van de bevindingen af te plakken.

Op deze manier kom je er niet achter wie er verantwoordelijk is voor de fouten die zijn gemaakt. Voor 24 miljoen euro is het zwembad in 2013 opgeleverd en de constructiefouten kwamen in 2015 voor het eerst aan het licht.

Dat de gemeente het grootste deel van de rapporten heeft afplakt heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de bedrijven die betrokken waren bij de bouw geen verantwoording nemen. De juridische messen zullen nu wel geslepen worden en dat kan nog wel eens lang gaan duren.

Alleen zal de gemeente wel op kort termijn moeten gaan beslissen wanneer het zwembad hersteld gaat worden en/of het wel hersteld kan worden? Het Noordhollands Dagblad had het verzoek voor openbaarheid ingediend en inmiddels is het gehele document openbaar gemaakt op de website van de gemeente Den Helder.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl