Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Jongeren sporten steeds minder, maar ouderen steeds meer

De 65-plussers zijn de afgelopen jaren steeds meer gaan sporten, van 2013 tot 2016 deed 40 % aan sport, onder jongeren tot 20 jaar is het juist met 7 % teruggelopen.

Dit blijkt uit een factsheet van het Mulier Instituut waarin de ontwikkeling in de wekelijkse sportdeelname naar leeftijd onder 12- tot 80-jarigen over de afgelopen 16 jaar is beschreven.

Waar in de periode 2001-2004 – 78 % van de jongeren wekelijks sportte, is dat in de periode 2013-2016 afgenomen tot 71 %.

De redenen hiervoor is niet aantoonbaar, maar men vermoedt dat de opkomst van sociale media invloed heeft op de sportdeelname.

Een verklaring voor de stijgende sportdeelname bij ouderen is dat de nieuwste generaties ouderen, in tegenstelling tot voorgaande generaties, met sport zijn opgegroeid.

De deelnamecijfers bij de leeftijdsgroep 20 tot 65 jaar zijn relatief stabiel, zoals valt te verwachten daalt de sportdeelname naarmate men ouder wordt.

Klik hier voor het factsheet Ontwikkeling sportdeelname naar leeftijd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.