Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zijn de plannen en de ambitie wellicht te groot in Hoogeveen?

Nadat Hoogeveen via een wedstrijd een subsidie van 5 miljoen euro van de Provincie Drenthe had gewonnen van concurrent Assen voor een nieuwe kunstijsbaan worden de plannen verder uitgebreid.

De gemeente wil nu in combinatie met de kunstijsbaan ook een nieuw zwembad gaan bouwen, kosten bij elkaar 31 miljoen euro. Het huidige zwembad De Dolfijn is dusdanig verouderd dat het noodzakelijk wordt dat er een nieuw zwembad komt.

De investering voor de kunstijsbaan bedraagt rond de 19 miljoen euro, dus gaat het nieuwe zwembad waarschijnlijk rond de 12 miljoen kosten. Alleen brengen de plannen nogal wat rumoer teweeg, wethouder Steenbergen is de motor achter het project en hij gaat door roeien en ruiten.

Twee panden zijn al strategisch gekocht door de gemeente voor bijna 1,5 miljoen euro om het gezamenlijke project te realiseren. Een tennis- en evenementen hal moet wijken voor de ambitie van de gemeente, alleen is de eigenaar niet op zo’n nette manier uitgekocht.

Men wilde de eigenaar uitkopen, maar dat lukte niet in eerste instantie, omdat de eigenaar liet vallen dat het niet zo ging met de exploitatie heeft de gemeente met zijn bank contact opgenomen om zo een deal te maken.

Met als resultaat dat het complex ver beneden de WOZ waarde is verkocht. De eigenaar van het complex voelt zich nu ‘genaaid’ door de gemeente. De wethouder speelt een dubieuze rol in dit voorval, de ambitie om het project te realiseren is blijkbaar heel groot voor de wethouder.

Om het project van de grond te krijgen moet er nog aardig financieel gelobbyd worden om de miljoenen binnen te krijgen, als dat maar goed gaat?

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl