Welkom

Welkom op de site van ZwemRekreatie

Welkom op de site van ZwemRekreatie.nl, de meest belangrijkste actuele nieuws en informatie voorziening voor de zwemrekreatiebranche.
Door de site regelmatig te bezoeken blijft u op de hoogte van het laatste actuele nieuws binnen de branche.
Zoek op ieder willekeurig trefwoord en u vindt de meest uitlopende informatie over een bepaald onderwerp.
Er staan bijna 7000 nieuwsitems en artikelen op de website!
Via ZwemRekreatie Facebook geven wij nieuws over de activiteiten en evenementen van zwembaden, exclusieve informatie dat niet op ZwemRekreatie.nl verschijnt.

Likebutton

Indien u diensten en/of producten zoekt, raadpleeg A & P Info.

Nieuws

Zwemmen, de beste therapie na een blessure en ook heel gezond

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat zwemmen het beste middel is om bijvoorbeeld van een blessure te herstellen. Vanwege de gewichtloosheid in het water lopen de gewrichten en spieren geen schade op en kunnen blessures veel sneller genezen.

Tijdens de revalidatie van een blessure is het belangrijk om de spieren weer soepel en sterker te maken. Met zwemmen ondervindt men weinig weerstand en men kan snel herstellen van een blessure.

Daarnaast is het ook goed om aan fysieke fitness te doen om de spieren extra te versterken. Waar zwemmen ook zorgt is vetverbranding, dat kan wel tot 1000 calorieën per uur oplopen. En zwemmen is niet alleen goed om van blessures te herstellen maar ook om fit te blijven en af te vallen. Er zijn tal van activiteiten  op aquafitness gebied die worden georganiseerd.

‘Google’ eens op deze site voor meer informatie over de mogelijkheden die worden aangeboden.

A&P

Zwembaden

Productwijzer

iSwimband, hulpmiddel voor ouders en kinderen

Om eventuele verdrinkingen van kinderen te voorkomen zou de iSwimband misschien wel uitkomst kunnen bieden. Het concept is in principe simpel, er zijn twee verschillende sensoren, één voor de pols voor de allerkleinsten die nog niet kunnen zwemmen, en één voor op het hoofd/duikbril voor de wat oudere kinderen die al wel alleen kunnen zwemmen. Bij het product wordt een gratis app geleverd voor de mobiel of tablet.

Mocht het kind te lang onderwater blijven, gaat er een alarm af. Het alarm is zo in te stellen dat hij afgaat na een bepaald van te voren ingestelde tijd. Uiteraard is het een hulpmiddel, maar geen doel, dus het blijft belangrijk om zelf de kinderen in de gaten te houden, maar iSwimband kan net een beetje meer zekerheid geven.

iswim

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
captcha
Vul bovenstaande reeks in

Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.