Welkom

Welkom op de site van ZwemRekreatie

Welkom op de site van ZwemRekreatie.nl, de meest belangrijkste actuele nieuws en informatie voorziening voor de zwemrekreatiebranche.
Zoek op ieder willekeurig trefwoord en u vindt de meest uitlopende informatie over een bepaald onderwerp.
Via ZwemRekreatie Facebook geven wij regelmatig nieuws over activiteiten en evenementen bij zwembaden.

Likebutton

Indien u diensten en/of producten zoekt, raadpleeg A & P Info.

Nieuws

Gemeente in lastig parket na openbaar maken van rapporten

De ene gemeente is de andere niet en we moeten zeker niet generaliseren. Alleen hebben ze het in Bergen op Zoom wel erg bont gemaakt als het gaat om het vervangen van ondeugdelijk rvs materiaal. De afgelopen jaren zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd bij zwembad De Schelp door gespecialiseerde bureau’s en daar is in principe niets mee gedaan.

En dat wekt ontzettend veel woede op binnen de lokale politiek. Woest zijn ze omdat de aanbevelingen uit de rapporten niet serieus zijn genomen. Zoals het altijd gaat met dit soort zaken, iedereen wijst naar elkaar en niemand trekt het boetekleed aan of neemt zijn verantwoording.

Zwembad De Schelp is sinds maart op last van de gemeente gesloten en wordt nu grootschalig gerenoveerd, kosten ruim 4 miljoen euro. Maar er blijven veel vragen, via de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) heeft een lokale partij de inspectierapporten opgevraagd.

Hieronder kunt u de inspectierapporten inzien:

September 2015

Mei 2016

Februari 2018

Opmerkelijk: Januari 2015 meldde zwemmers al dat er regelmatig roestdeeltjes lagen op de bodem van de bassins. De gemeente liet toen weten, de steunbalken zo snel mogelijk te gaan onderzoeken…

A&P

Zwembaden

ZR Video's

iSwimband, hulpmiddel voor ouders en kinderen

Om eventuele verdrinkingen van kinderen te voorkomen zou de iSwimband misschien wel uitkomst kunnen bieden. Het concept is in principe simpel, er zijn twee verschillende sensoren, één voor de pols voor de allerkleinsten die nog niet kunnen zwemmen, en één voor op het hoofd/duikbril voor de wat oudere kinderen die al wel alleen kunnen zwemmen. Bij het product wordt een gratis app geleverd voor de mobiel of tablet.

Mocht het kind te lang onderwater blijven, gaat er een alarm af. Het alarm is zo in te stellen dat hij afgaat na een bepaald van te voren ingestelde tijd. Uiteraard is het een hulpmiddel, maar geen doel, dus het blijft belangrijk om zelf de kinderen in de gaten te houden, maar iSwimband kan net een beetje meer zekerheid geven.

iswim

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.