Welkom

splash3

Nieuws

Is zwemmen in een openlucht zwembad nog wel leuk?

Zwemmen in een openluchtzwembad is de manier om verkoeling te zoeken bij tropische temperaturen. Maar dit vertier en plezier van goedwillende bezoekers staat onder druk vanwege de aanhoudende overlast van bepaalde groepen uit onze samenleving.

Zwembad De Waterman in Wateringen is afgelopen zaterdagmiddag vroegtijdig dichtgegaan omdat een grote groep van ongeveer 50 jongeren overlast veroorzaakte. Ze vielen andere bezoekers lastig en probeerden zonder te betalen binnen te komen. Er zijn nu extra beveiligers ingezet om toezicht te kunnen houden.

Het is niet voor het eerst dat De Waterman last heeft van personen die zich vervelend gedragen. Vorig jaar schakelde het zwembad ook al beveiliging in na diverse incidenten met jonge ‘bezoekers’ die zich misdroegen.

Zwembad De Fakkel in Ridderkerk was ook het toneel van meerdere incidenten met op zaterdagmiddag als absolute dieptepunt een algehele ontruiming door de politie. De roep vanuit de politiek in Ridderkerk is om een toegangspasjessysteem in te voeren om zo raddraaiers buiten de deur te houden.

De trieste balans is dat de afgelopen week vier openluchtzwembaden eerder moesten sluiten en dan hebben we nog niet alles in kaart gebracht. Buiten de geleden schade voor de zwembaden is de emotionele schade ook groot onder de slachtoffers die onderdeel en getuige zijn geweest van deze agressie.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl