Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Is zwemmen in een openlucht zwembad nog wel leuk?

Zwemmen in een openluchtzwembad is de manier om verkoeling te zoeken bij tropische temperaturen. Maar dit vertier en plezier van goedwillende bezoekers staat onder druk vanwege de aanhoudende overlast van bepaalde groepen uit onze samenleving.

Zwembad De Waterman in Wateringen is afgelopen zaterdagmiddag vroegtijdig dichtgegaan omdat een grote groep van ongeveer 50 jongeren overlast veroorzaakte. Ze vielen andere bezoekers lastig en probeerden zonder te betalen binnen te komen. Er zijn nu extra beveiligers ingezet om toezicht te kunnen houden.

Het is niet voor het eerst dat De Waterman last heeft van personen die zich vervelend gedragen. Vorig jaar schakelde het zwembad ook al beveiliging in na diverse incidenten met jonge ‘bezoekers’ die zich misdroegen.

Zwembad De Fakkel in Ridderkerk was ook het toneel van meerdere incidenten met op zaterdagmiddag als absolute dieptepunt een algehele ontruiming door de politie. De roep vanuit de politiek in Ridderkerk is om een toegangspasjessysteem in te voeren om zo raddraaiers buiten de deur te houden.

De trieste balans is dat de afgelopen week vier openluchtzwembaden eerder moesten sluiten en dan hebben we nog niet alles in kaart gebracht. Buiten de geleden schade voor de zwembaden is de emotionele schade ook groot onder de slachtoffers die onderdeel en getuige zijn geweest van deze agressie.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.