Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Is met hout stoken wel zo duurzaam?

Volgens een nieuw onderzoek is fijnstof die vrijkomt bij verbranding van hout, schadelijker dan fijnstof die vrijkomt bij diesel.

Naast fijnstof en het nog gevaarlijker ultrafijnstof komen bij houtstook nog allerlei andere gifstoffen vrij.

Houtstook is dus niet zo duurzaam als het lijkt en brengt het klimaat grote schade toe, althans dat is de mening van een aantal organisaties.

Bij de verbranding van hout ligt de uitstoot van CO2 bijna twee keer hoger dan de CO2-uitstoot die bij de verbranding van bijvoorbeeld aardgas.

Een groot aantal zwembaden in Nederland worden inmiddels verwarmt door middel van hout in pelletkachels en biomassacentrales.

De biomassacentrales die bij zwembaden worden gebruikt zijn wel uitgevoerd geavanceerde rookafvoersystemen om zodoende de CO2-uitstoot en fijnstof tegen te gaan.

Of dit voldoende is zal nader onderzocht moeten worden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.