Welkom

splash3

Nieuws

Is er nog toekomst voor De Sprank?

Vanaf de opening in 1991 gaat het niet goed met zwembad de Sprank in Venray. De prognoses over de bezoekersaantallen zijn nooit waargemaakt. Sinds 1994 wordt het zwembad geëxploiteerd door LACO, daarvoor was het eerst HEVO en later nog even Sportfondsen.

Het contract met LACO loopt in april 2016 af en dan kan het bedrijf het zwembad kopen voor het symbolisch bedrag, daarbij komt de jaarlijkse subsidie in de exploitatie te vervallen.

En dat wil LACO niet, omdat men gebruik wil blijven maken van deze subsidie. De al jaren afnemende aantal zwemmers, stijgende personeelskosten en een noodzakelijke renovatie liggen hieraan ten grondslag.

De ontwikkeling in Venray is illustrerend hoe er met exploitaties wordt omgegaan van zwembaden, vooral als de contracten met exploitanten aflopen, die langdurig zijn afgesloten. Wellicht is er nog een sprankje hoop voor De Sprank.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl