Welkom

splash3

Nieuws

ir. Ottenbad Eindhoven 50 jaar innovatief

In september 1969 werd het ir. Ottenbad in Eindhoven geopend. Voor Nederland destijds het modernste zwembad, met een binnenzwembad, een buitenzwembad met een enorm grote ligweide.

Het ir. Ottenbad groeide in de jaren 70 van de vorige eeuw uit tot een van de drukst bezochte zwembaden in Noord-Brabant.

Een felle brand in 1980 legde het zwembadcomplex volledig in de as. Het zwembad werd daarna opnieuw gebouwd en kreeg als een van de eerste zwembaden zonnebanken, whirlpools en onderwaterverlichting.

Vanaf de jaren negentig wordt een deel van de enorme ligweide van het zwembad verpacht aan particuliere sport- en horeca ondernemers. Dit zorgde ervoor dat het complex nog verder groeide rond de eeuwwisseling.

Sinds 2011 is men al actief om het zwembad duurzaam te maken, er is onder andere een biomassacentrale, zonnepanelen op het dak en er is LED verlichting in het hele gebouw.

Het zwembad is daardoor energieneutraal geworden door het terugwinnen van warmte en energie en levert zodoende een bijdrage aan een beter milieu met minder CO2 uitstoot.

Jaarlijks trekt het zwembad 450.000 bezoekers en zijn meer dan 30 sportverenigingen actief. Het zwembad is vernoemd naar de oud president directeur van Philips, Frans Otten, die een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de sport in Eindhoven.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl