Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Inwoners kunnen investeren in een zonnedak op zwembad

Zonne-energie is al bijna net zo ingeburgerd als aardgas voorheen was. De tijd van aardgas is bijna voorbij en zonne-energie is de belangrijkste opvolger.

In Purmerend zijn ze begonnen met de voorbereidingen voor de realisatie van een enorm zonnedak op het Leeghwaterbad.

Het zwembad in Purmerend is in 2018/2019 ingrijpend verduurzaamd als het gaat om isolatie en nu is het tijd voor duurzame energieopwekking.

Exploitant Spurd zelf gaat investeren in ongeveer driekwart van het zonnedak en zoekt belangstellenden voor de overige kwart aan zonnepanelen.

Door certificaten te verkopen aan inwoners en belangstellenden vergroten zij het aanbod van duurzame energieopwekking in Purmerend.

Bovendien is investeren in zonnepanelen financieel interessant vanwege het te verwachten rendement op de investering.

Het zonnedak op het zwembad gaat volgens berekening jaarlijks 550.000 kWh stroom opwekken en vermindert de uitstoot met 256.000 kilo CO2.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.