Welkom

splash3

Nieuws

Interesse voor het vak neemt schrikbarend af

Uit onderzoek is gebleken dat het aantal zwembadmedewerkers steeds verder afneemt. Onder jongeren is er weinig interesse om het vak te leren. En dat heeft vooral met het imago van het werken in een zwembad te maken.

Het is er de laatste jaren er niet beter op geworden. Slechte werkomstandigheden door lange werktijden, het vaak te warme klimaat in een zwembad en het wordt ook nog eens slecht betaald.

Je moet wel veel liefde hebben voor het vak om in een zwembad te gaan werken. In de praktijk zijn het vaak mensen die al een associatie hebben met de zwemsport, die uiteindelijk in een zwembad gaan werken.

In de aantrekkende economie liggen er veel kansen en mogelijkheden in het bedrijfsleven en is de keuze dan snel gemaakt. Het imago van het zwembad is misschien wel het belangrijkste.

De rechtszaak naar aanleiding van de verdrinking van het Syrische meisje en uitspraak hebben er ook geen goed aan gedaan. Door die uitspraak is er ook een grote verantwoordelijkheid komen te liggen bij de medewerker.

Het aantal vacatures is groot op dit moment en die worden slecht of niet ingevuld. En je kunt niet blijven vissen in je eigen vijver. Er ligt een lastige taak voor de branche om vooral jongeren te interesseren voor het vak van zwemleraar/lerares.

Een recent onderzoek van de vakbond FNV Sport&Bewegen doet er ook al helemaal geen goed aan. Lees gerelateerde artikel hieronder.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl