Welkom

Welkom op de site van ZwemRekreatie

Welkom op de site van ZwemRekreatie.nl, de meest belangrijkste actuele nieuws en informatie voorziening voor de zwemrekreatiebranche.
Zoek op ieder willekeurig trefwoord en u vindt de meest uitlopende informatie over een bepaald onderwerp.
Via ZwemRekreatie Facebook geven wij regelmatig nieuws over activiteiten en evenementen bij zwembaden.

Likebutton

Indien u diensten en/of producten zoekt, raadpleeg A & P Info.

Nieuws

Druk voor zwembadmedewerkers is te groot en zorgt voor stress

FNV Sport&Bewegen heeft een enquête gehouden onder 330 zwembadmedewerkers. Uit deze enquête zijn verontrustende signalen gekomen over de veiligheid en werkomstandigheden.

Zwembadmedewerkers moeten soms urenlang achter elkaar toezicht houden in een warme en luchtvochtige omgeving, waarbij er geen tijd is voor korte pauzes, niet eten en soms zelfs geen water drinken.

Na de tragische verdrinking van het Syrische meisje in Rhenen en de rechtszaak over de aansprakelijkheid is er meer druk en spanning bijgekomen en dat veroorzaakt veel zorgen en stress bij de medewerkers.

Hanan Yagoubi, bestuurder FNV Sport&Bewegen: ‘Door fysieke vermoeidheid en overbelasting kunnen toezichthouders niet op volle scherpte hun werk doen en worden ze snel minder alert. Dat leidt tot veiligheidsrisico’s voor werknemers en gasten. En dat kan echt niet!’

fnv
Om die reden gaat FNV Sport&Bewegen denktanks organiseren. Op een viertal locaties wordt het gesprek met zwembadmedewerkers aangegaan om met elkaar te bekijken hoe de veiligheidsrisico’s beperkt kunnen worden.

Uitkomsten werkomstandigheden:

– 89% moet meer dan 2 uur aaneengesloten toezichthouden.
– 73% mag niet eten tussendoor.
– 6% mag niet drinken.
– 54% mag niet zitten tijdens hun werk.
– 47% krijgt geen gelegenheid voor een korte pauze.

Uitkomsten veiligheid:

– 73% geeft aan dat er niet altijd voldoende mensen zijn om goed toezicht te houden.
– 70% van de gevallen is er niet altijd een goede balans tussen ervaren en minder ervaren collega’s.
– 79% van de respondenten vindt de eigen veiligheid en die van de gasten niet altijd goed gewaarborgd als ze met minder ervaren collega’s werken.
– 50% voelt zich niet altijd veilig op de werkvloer.
– 66% vindt dat het toezichtplan niet altijd wordt toegepast in de praktijk.

Bron: FNV Sport&Bewegen

A&P

Zwembaden

Productwijzer

Intelligente lichtbril zorgt voor betere prestaties

Met het oog op de Olympische Spelen in Rio gericht maken veel (zwem) sporters gebruik van speciale lichtbrillen. Het Nederlandse bedrijf Propeaq brengt deze brillen op de markt.

Met een zogeheten Propeaq-lichtbril kunnen sporters de biologische klok positief beïnvloeden en reguleren door licht en filters. In Rio is een aanpassing van de biologische klok nodig omdat de zwemfinales vaak laat worden gezwommen.

De bril in combinatie met een intelligente App zijn zwemmers sneller in slaap vallen en komen uitgerust aan de start van een wedstrijd.

In Nederland maakt Ranomi Kromowidjojo ook gebruik van de Propeaq-bril. Lichttherapie helpt om een jet lag te voorkomen en geplande prestaties te optimaliseren.
Propeaq
Licht dat in het oog valt heeft onmiddellijk invloed op de hersenstimulatie en de regulering van het slaap / waak ritme. Het licht volgt een weg via het netvlies en de oogzenuw naar de biologische klok in de hersenen. Dit timing mechanisme beïnvloedt alertheid, concentratie, stemming en slaap.

Voor meer informatie ga naar website van Propeaq.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.