Welkom

Welkom op de site van ZwemRekreatie

Welkom op de site van ZwemRekreatie.nl, de meest belangrijkste actuele nieuws en informatie voorziening voor de zwemrekreatiebranche.
Zoek op ieder willekeurig trefwoord en u vindt de meest uitlopende informatie over een bepaald onderwerp.
Via ZwemRekreatie Facebook geven wij regelmatig nieuws over activiteiten en evenementen bij zwembaden.

Likebutton

Indien u diensten en/of producten zoekt, raadpleeg A & P Info.

Nieuws

Maarten van der Weijden na Bolsward over de helft!

Top lange afstand zwemmer Maarten van der Weijden is bezig met zijn monstertocht over bijna 200 km. De 11steden zwemtocht langs elf steden in Friesland is volop gaande. Helaas mochten de meer dan 1000 sponsors die geld hebben ingezameld voor het KWF fonds niet meezwemmen.

Dit alles heeft te maken met zogeheten e-colie bacterie. Deze bacterie veroorzaakt door de warmte van de afgelopen weken, kan diarree met zich meebrengen. Een waterpoloploeg uit Almen die 30.000 euro heeft ingezameld was zeer teleurgesteld, maanden van training waren hier aan vooraf gegaan.

Wellicht dat ze toch nog mee zijn gaan zwemmen om de sponsors niet teleur te stellen en ze willen daarbij het risico van diarree op de koop toenemen. Als tegemoetkoming naar de sponsors hebben de zwembaden langs het traject de deuren opengezet zodat de zwemmers gratis hun kilometers kunnen zwemmen.

Na de start in Leeuwarden was Maarten om 10 uur in Sneek, hierna ging hij door naar de volgende stempelpost in IJlst, waar hij kort na 11.00 uur passeerde, van IJlst  richting Sloten waar hij rond 15.00 uur is aangekomen, hij is nu onderweg naar Stavoren waar hij rond 23.00 uur wordt verwacht, daarna volgt, als alles goed gaat, om 3 uur ’s nachts Hindeloopen, om half vijf Workum en 8.30 uur op zondag Bolsward.

Update zondag 19-08-2018 – 12:00 uur

Maarten van der Weijden heeft vannacht een langere pauze ingelast. Van te voren gaf hij al aan dat vooral de nachten mentaal zwaar zijn.  Hij zat er dan ook doorheen en had ook te maken met veel spierpijn. Zodra het licht werd zwom hij verder. Na Workum en Bolsward is hij nu over de helft en gaat nu richting Harlingen. Volg hier het laatste nieuws via de Leeuwarder Courant.

Via onderstaande livestream van de NOS kunt u Maarten volgen op zijn heroïsche tocht. En de NOS doet iedere dag verslag op TV.

 

 

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Intelligente lichtbril zorgt voor betere prestaties

Met het oog op de Olympische Spelen in Rio gericht maken veel (zwem) sporters gebruik van speciale lichtbrillen. Het Nederlandse bedrijf Propeaq brengt deze brillen op de markt.

Met een zogeheten Propeaq-lichtbril kunnen sporters de biologische klok positief beïnvloeden en reguleren door licht en filters. In Rio is een aanpassing van de biologische klok nodig omdat de zwemfinales vaak laat worden gezwommen.

De bril in combinatie met een intelligente App zijn zwemmers sneller in slaap vallen en komen uitgerust aan de start van een wedstrijd.

In Nederland maakt Ranomi Kromowidjojo ook gebruik van de Propeaq-bril. Lichttherapie helpt om een jet lag te voorkomen en geplande prestaties te optimaliseren.
Propeaq
Licht dat in het oog valt heeft onmiddellijk invloed op de hersenstimulatie en de regulering van het slaap / waak ritme. Het licht volgt een weg via het netvlies en de oogzenuw naar de biologische klok in de hersenen. Dit timing mechanisme beïnvloedt alertheid, concentratie, stemming en slaap.

Voor meer informatie ga naar website van Propeaq.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.