Welkom

splash3

Nieuws

Nog steeds corrosiegevoelig materiaal bij sommige zwembaden

Uit een rondvraag van BNR Nieuwsradio zijn er nog altijd overdekte zwembaden die corrosiegevoelig materiaal hebben op plekken waar dat volgens het Bouwbesluit uit 2016 niet meer mag.

Ieder openbaar overdekt zwembad moet beschikken over een rapport waaruit blijkt dat er geen gevaarlijk roestvaststaal meer aanwezig is op plekken waar het gevaar kan opleveren voor zwemmers.

En dan praten we vooral over bevestigingsmaterialen en alle ophangsystemen boven en rondom het zwembassin. Het is aan de gemeenten om te zorgen dat alle zwembaden voldoen aan de eisen.

De elektrotechnische branche heeft inmiddels ook van zich laten horen omdat bepaalde insteekconnectoren gevoelig zijn voor chloordampen. Door corrosie kunnen deze connectoren onbetrouwbaar worden wat zelfs kan leiden tot brand.

Om die reden is een aanvulling op de NEN1010 verschenen. Daarin staat dat elektrisch materiaal bestand moet zijn tegen uitwendige invloeden, zoals chloridespanningscorrosie bij gebruik van rvs.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl