Welkom

splash3

Nieuws

Inge de Bruijn Zwembad zwaar in de problemen

In juni 2018 is er een meerjaren verduurzamingsproject opgestart voor het Inge de Bruijn Zwembad in Barendrecht met als doel het terugdringen van het energieverbruik.

Wat ervan terecht is gekomen is tot op heden onduidelijk. Het ging om een investering van richting de twee miljoen euro. De werkzaamheden zouden onder andere bestaan uit het vervangen van luchtbehandelingskasten, warmtewisselaars, het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen en aansluiting op de stadsverwarming.

Een ambitieus project wat door de naamgeefster van het zwembad met al haar enthousiasme werd ondersteund. Alleen blijkt twee jaar later dat het heel slecht gaat met de exploitatie van het Inge de Bruijn Zwembad.

Er is een tekort ontstaan van ruim 200.000 euro per jaar en dat zal de komende jaren zo blijven als er niets gebeurt. Het tekort wordt mede veroorzaakt door teruglopende bezoekersaantallen en volgens de berichten ook door achterstallig onderhoud?

Als je dit zo allemaal leest is er duidelijk iets niet goed gegaan, directeur André van Kesteren heeft inmiddels per direct zijn functie neergelegd. Wat het verhaal nog vreemder maakt is dat André van Kesteren sinds januari directeur is bij zwembad De Fakkel in Ridderkerk, een concurrent op enkele kilometers afstand.

Er zullen nu veel vragen gesteld gaan worden en de politiek van Barendrecht gaat zich er nu over buigen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl