Welkom

splash3

Nieuws

Infinity Pool voor waaghalzen zonder hoogtevrees

Als alles volgens planning verloopt krijgt Londen de wereldprimeur van een infinity zwembad gemaakt van gegoten acryl op het dak van een vijfsterren hotel met 55 verdiepingen.

De infinity pool, ook wel aangeduid met het Griekse lemniscaatsymbool (∞ oneindig), wordt gevuld met maar liefst 600.000 liter water. De vloer van het zwembad is ook transparant, zodat de zwemmers zowel naar beneden als boven kunnen kijken. Zwemmers zullen toegang krijgen tot het zwembad via een roterende wenteltrap op basis van de deur van een onderzeeër.

Andere geavanceerde technische functies zijn een ingebouwde windmeter om de windsnelheid te controleren. Dit is gekoppeld aan een computergestuurd gebouwbeheersysteem om ervoor te zorgen dat het zwembad op de juiste temperatuur blijft en dat water niet naar beneden wordt geblazen.

Innovatief is het verwarmingssysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van de overtollige energie van het airconditioningsysteem voor het hotel. De warmte dat wordt geproduceerd als bijproduct zal door een warmtewisselaar gaan om het water van het zwembad te verwarmen.

Het zwembad is alleen toegankelijk voor de toekomstige gasten van het vijfsterren hotel en geeft een 360 graden uitzicht over Londen. De verwachting is dat de bouw in 2020 gaat starten. Het zwembad is bedacht door Compass Pools in West Sussex.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl