Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Incidenten leiden tot symptoom bestrijding

Na de incidenten van de afgelopen periode bij verschillende openluchtzwembaden worden er door de gemeenten in kwestie maatregelen genomen als een soort mosterd na de maaltijd.

Wat direct opvalt is dat je te maken krijgt van een soort paniek-achtige acties en reacties. De burgemeester van Ridderkerk vindt dat het management van zwembad De Fakkel verantwoordelijk is voor de ongeregeldheden. Dit leidde tot een storm van protesten wat via social media werd uitgevochten. De roep in Ridderkerk is nu om een pasjessysteem.

Bij zwembad De Waterman in Wateringen wil men niet meer dan 1500 personen toelaten en de inzet van meer beveiligers en een betere toegangscontrole. En bij zwembad De Koewacht bij Terneuzen gaat men over op legitimatie en registratie en de medewerkers worden uitgerust met bodycams en er komen meer camera’s.

Het openluchtzwembad van vroeger bestaat niet meer waar je gezellig en ontspannen een middagje kon ga zwemmen met je gezin en later een patatje en ijsje ging eten. Door de drukte ontstaan ook steeds vaker incidenten. Het valt wel op dat iedere keer bepaalde groepen uit de samenleving betrokken zijn bij de ongeregeldheden.

Deze groepen voelen zich waarschijnlijk buitengesloten binnen de samenleving en reageren het op deze manier af. In groepsverband voelen ze zich superieur. Daar zou de politiek en de samenleving eens naar moeten kijken want het gaat niet alleen over wat zich in de zwembaden afspeelt, daarbuiten is er ook genoeg aan de hand.

Het blijkt nu dat het niet alleen een Nederlands probleem is. In België, Duitsland en Frankrijk zijn er ook meerdere incidenten geweest met dezelfde strekking.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zwembadtherapie voor coronapatienten

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.