Welkom

splash3

Nieuws

In Volendam houden ze de renovatie van het zwembad in eigen hand

In eigen beheer heeft zwembad De Waterdam een grootscheepse verbouwing ondergaan. Zoals het met veel zaken gaat in Volendam worden dit soort klussen binnen de gemeente gehouden.

Er is een 10-jaren plan opgesteld voor onderhoud en dat wordt in fases uitgevoerd. Binnen 3 maanden tijd en strak op schema zijn alle baden opnieuw betegeld, is er een nieuw entree gerealiseerd, zijn de kleed- en doucheruimtes en het horecagedeelte vernieuwd.

In totaal gaat het om ruim 3 miljoen euro aan onderhoud tot en met 2028. De Waterdam is eigendom van de gemeente Edam-Volendam. De gemeente is daarmee verantwoordelijk voor het groot onderhoud.

De komende jaren dient een noodzakelijke reparatie en renovatie plaats te vinden aan de staal- en betonconstructie van het bad. Volendam heeft niet gekozen voor nieuwbouw (het zwembad is meer dan 40 jaar oud) maar voor forse investeringen in de vorm van renovaties.

Eerder is er wel een nieuwe sporthal gebouwd die met het zwembad is verbonden. Uiteraard zijn het vooral Volendamse bedrijven die de werkzaamheden hebben uitgevoerd. Het buitenbad is wel de hele zomer open geweest en heeft net als alle openluchtbaden een record aantal bezoekers getrokken.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl