Welkom

splash3

Nieuws

In open natuur zwemmen gevaarlijker dan in een zwembad

Het is als een open deur in trappen. Meer dan de helft van de mensen vindt zwemmen in de natuur gevaarlijker dan in een zwembad. Daar hoef je in principe geen onderzoek voor te doen.

Buitenzwemmen of openwater zwemmen is gevaarlijker omdat je te maken krijgt met de elementen van de natuur. Dus vereist dat een andere discipline.

Alles wat je hebt geleerd in een zwembad gaat niet op in het buitenwater. Dat buitenzwemmen gevaarlijk is staat te lezen in het nieuwe Nationale Sportonderzoek van het Mullier Instituut.

Het Mullier Instituut doet in opdracht van de overheid onderzoek naar tal van zaken die met sport te maken. Als het over zwemmen gaat is daar ook NL Zwemveilig bij betrokken.

Met de uitkomsten van deze onderzoeken kan er vanuit Den Haag beleid worden bepaald. Om het even zwart/wit te stellen, sluit bijvoorbeeld alle buiten zwemplaatsen.

De informatie over het buitenzwemmen kunt u hier lezen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl