Welkom

splash3

Nieuws

Illusie om samenwerking te realiseren

Het is een loffelijk streven maar het gaat niet gebeuren. Samenwerking binnen de zwembadsector. De Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid van Shiva de Winter roept met een paar andere organisaties op tot samenwerking om verdrinkingen te voorkomen.

ZwemRekreatie is al meer dan 35 jaar actief in de sector en heeft zelf ook wel eens pogingen ondernomen om samenwerkingen te realiseren. Maar dat liep altijd op niets uit.

Shiva de Winter heeft het erover dat het aantal verdrinkingen stijgt. Hoewel het CBS het tegenspreekt, het aantal verdrinkingen zijn in jaren niet zo laag geweest, lees eerdere berichtgeving.

Het klopt dat er de laatste tijd wel meer verdrinkingen zijn. Maar niet in een zwembad. In het open water zoals rivieren, buitengebieden, meren en de zee vinden de meeste verdrinkingen plaats.

En als we kijken naar deze verdrinkingen zijn het meestal mensen van niet Nederlandse komaf. De Winter wil nu dat het CBS de verdrinkingscijfers over 2022 in het eerste kwartaal van 2023 vrijgeeft zodat er aan een preventie-plan kan worden gewerkt.

Het klinkt allemaal goed maar het blijft wishful thinking. Ieder jaar wordt er gewezen op het feit dat zwemmen in open water levensgevaarlijk kan zijn. En nog steeds zijn er verdrinkingen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl