Welkom

splash3

Nieuws

Iedereen doet het wel eens

Onderzoekers van de China Agricultural University in Beijing hebben aangetoond dat het niet goed is om in het zwembad te plassen. Maar dat wisten wij al langer. De Chinezen mengden ureum, dat zowel in urine als transpiratie zit, met chloor. Binnen een uur vormde zich toen stikstoftrichloride en cyanogeenchloride. Beide stoffen werden ook aangetroffen in zwembaden die onderzoekers hebben getest.

De beide genoemde stoffen kunnen zorgen voor ademhalingsproblemen en zelfs een negatief effect hebben op het centraal zenuwstelsel en de bloedsomloop. Maar stikstoftrichloride en cyanogeenchloride worden ook weer snel afgebroken omdat de zwembaden over het algemeen goed worden gefilterd en gedesinfecteerd. Maar op drukke dagen, vooral tijdens de zomer, kan de concentratie behoorlijk oplopen. Het onderzoek is gepubliceerd in het vakblad Environmental Science & Technology.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl