Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Hoogeveen is klaar voor een nieuwe ijsbaan en zwembad

Als het aan het college van B & W van Hoogeveen wordt er zo snel mogelijk gestart met het verder uitwerken van de plannen voor een nieuwe zwembad en ijsbaan. De combinatie van ijsbaan en zwembad is niet alleen voordelig in de bouw; ook voor de exploitatie is het voordelig doordat onder andere horeca, energie en personeel efficiënt benut kunnen worden.

Vorig jaar juli heeft de provincie Drenthe € 5 miljoen subsidie voor de bouw van een ijsbaan toegekend aan Hoogeveen. Het college heeft er vervolgens voor gekozen om niet meteen te gaan bouwen maar om eerst een gebiedsvisie uit te werken, daarmee kwam ook het zwembad in beeld.

Het zwembad stond al op een lijst voor toekomstige investeringen nabij de locatie van de nieuwe ijsbaan. De combinatie van een ijsbaan en een zwembad biedt veel voordelen. Dat begint al bij de bouw; er kan flink bespaard worden op vierkante meters omdat functies als horeca, entree en technische ruimten gecombineerd kunnen worden. Dat voordeel heeft ook effect op de exploitatie: energie kan uitgewisseld worden tussen beide functies en personeel kan efficiënter ingezet worden.

Voor de realisatie van een dergelijk groot plan is veel ruimte nodig. De gemeente heeft hiervoor voor bijna 1,5 miljoen euro twee panden strategisch aangekocht op de plek waar de accommodaties gerealiseerd dienen te worden. Er is nu een vlekkenplan gemaakt om een beeld te krijgen van hoe de combinatie van een ijsbaan en zwembad eruit kan zien. Het is een hulpmiddel om te bepalen welke ruimte er nodig is en wat hiervan de verwachte kosten en voordelen zijn.

In de komende maanden wordt het definitieve plan uitgewerkt. Dan wordt ook uitgetekend hoe de verschillende voorzieningen op de locatie ingepast kunnen worden. Het is de bedoeling het complete definitieve plan – met inhoudelijke keuzes en een voorstel voor de benodigde financiële middelen – voor de zomervakantie aan de gemeenteraad voor te leggen. Na instemming door de nieuwe raad kan de realisatie echt van start gaan.

 

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.