Welkom

splash3

Nieuws

Hoofd boven water houden

Er is van alles aan de hand in zwembadland. In heel veel gemeenten wordt er gesproken over bezuinigingen. En vooral, hoe gaan we ermee om en hoe gaan we het oplossen. Hieronder een een opsomming van de laatste ontwikkelingen.

Openluchtzwembad Rheden blijft open
Inwoners van Rheden kunnen ook in 2013 in het openluchtzwembad terecht. Die garantie geven burgemeester en wethouders van Rheden. Het zwembad kampt met een tekort van 200.000 euro op jaarbasis. De gemeente wil dat bedrag met een kwart terugdringen. Daarvoor is afgelopen zomer geëxperimenteerd met diverse maatregelen, zo is onder andere de prijs van toegangskaartjes verhoogd. De gemeente streeft naar een nieuwe organisatievorm voor het zwembad. Daarin is een rol weggelegd voor onder meer Rhedens Dorpsbelang.

Zwembad in Lobith blijft toch open
Zwembad De Boskuul in Lobith blijft toch open, als het tenminste aan B en W van Rijnwaarden ligt. De gemeenteraad buigt zich op 6 november over dit voorstel tijdens de behandeling van de gemeentebegroting. B en W vinden het zwembad een dermate belangrijke voorziening dat ze er wat voor over hebben. Om het bad open te kunnen houden, wil het college de onroerend zaak belasting (ozb) in 2016 met 6 procent verhogen. Een verhoging van de ozb levert 85.000 euro op en compenseert wat de gemeente anders door sluiting van het zwembad zou besparen.

Inwoners Muntendam vol ongeloof
Als het aan de VVD en het CDA ligt in Menterwolde gaat het overdekte D.G. van den Noortbad in Muntendam dicht. Met het geld dat ze hiermee besparen kunnen andere sportvoorzieningen in de gemeente open blijven. De mogelijke sluiting is bij de inwoners in Muntendam ingeslagen als een bom. Op 8 november moet blijken of een meerderheid van de raad het voorstel steunt.

Ons Den Ham presenteert reddingsplan
Dorpsbelang Ons Den Ham heeft een reddingsplan ingediend voor Zwembad de Groene Jager bij de gemeente. De organisatie denkt het bad met vrijwilligers en professionals in de toekomst open te kunnen houden. Ons Den Ham heeft inmiddels 150 inwoners beschikbaar, die zich in hun vrije tijd willen inzetten. Voorwaarde is wel dat de gemeente de Groene Jager overdraagt aan dorspbelang, dat er de eerste vijf jaar geen grote onderhoudskosten zijn en dat de gemeente bereid is het bad te blijven ondersteunen met een jaarlijkse bescheiden bijdrage van 50.000 euro .

Vollenhove in gevaar
De belangenvereniging Vollenhove Stad heeft mogelijkheden op een rijtje gezet om het bad rendabeler te maken. De Belangenvereniging Vollenhove Stad zet alles op alles om het zwembad open te houden. Op 13 november in de begrotingsvergadering komt het bad onder meer aan bod. Volgens de belangenvereniging wil de gemeente het zwembad in 2013, 86.000 euro korten op de subsidie en vanaf 2014 krijgt het zwembad helemaal geen subsidie meer.

Het Meerbad tot 2015 open
Het college stelt de gemeenteraad voor zwembad Het Meerbad in Abcoude tot uiterlijk 1 augustus 2015 open te houden. Het zwembad nog langer open houden, is volgens het college niet realistisch en verantwoord gezien de financiële omstandigheden van de gemeente en de onderhoudssituatie van het zwembad. Maar een verouderde zwemvoorziening voor langere termijn in stand houden, vraagt om een forse investering. Daar staat tegenover het maatschappelijke belang van het zwembad en de grote betrokkenheid van de inwoners van Abcoude. Sportfondsen Abcoude exploiteert en beheert Het Meerbad in opdracht van de gemeente.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl