Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Hoge ambities bij verduurzaming

Vorige maand presenteerde Deloitte een onderzoek naar het duurzaamheidsbeleid van gemeenten. Uit het onderzoek blijkt dat gemeenten in grote getalen werk maken van het verduurzamen van onder andere zwembaden. Voor minder dan een energiebesparing en CO2-reductie van 30% in 2020 gaat bijna geen enkele gemeente meer. De focus van het duurzaamheidsbeleid ligt steeds meer op het realiseren van kostenbesparingen, maar gemeenten laten mogelijkheden liggen het bestaande vastgoed drastisch te verduurzamen. Niet alleen voor eigen vastgoed, maar ook voor het geheel van de gemeente zijn er vaak ambities vastgesteld. Bij de realisatie van de brede gemeentelijke ambities is het lokale bedrijfsleven van groot belang. Vraag is hoe overheid en bedrijfsleven optimaal samen kunnen werken aan het realiseren van de ambities. Elke zichzelf respecterende gemeente heeft op z’n minst een duurzaamheidsprogramma lopen. De doelstelling is klimaatneutraal in 2030 maar sommigen gemeenten gaan zelfs voor 2020. U kunt hier een samenvatting downloaden van het onderzoek.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.