Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Hoe heeft dit kunnen gebeuren! (Update)

De  zwembadwereld is in shock en vol onbegrip over wat er is gebeurd in Arnhem. Een 21-jarige zweminstructeur in opleiding heeft dit voorjaar ontucht gepleegd met zeker 5 jonge kinderen in zwembad De Grote Koppel in Arnhem. De slachtoffertjes zijn in de leeftijd van 5 tot en met 8 jaar, de man liep stage bij zwemvereniging Neptunus.

Volgens de informatie van het AD volgde de man een opleiding tot zweminstructeur in Rotterdam. Hij woonde in een begeleid woonproject in Arnhem en liep stage bij zwemvereniging Neptunus in Arnhem. Het bestuur van de zwemvereniging is uiteraard zeer ontdaan door de zaak.

Hoe het heeft kunnen gebeuren is nog onbekend, de politie doet nog verder  onderzoek. Een vraag die direct naar voren komt of de man een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) heeft overlegd. In dergelijke functies is deze verklaring tegenwoordig een vereiste.

Update:

Het AD heeft verder onderzoek gedaan naar de verdachte van ontucht en het blijkt dat hij een verleden heeft met het plegen van kindermisbruik.

In Rotterdam is hij in 2012 veroordeeld voor zedenmisbruik en heeft in een jeugdgevangenis in de Achterhoek gezeten.

Het onderzoek door de politie en de rechtszaak moet duidelijkheid gaan geven hoe de verdachte ondanks zijn zedenverleden zomaar bij de zwemvereniging stage kon lopen en hoe hij een opleiding tot zweminstructeur heeft kunnen volgen.

De verdachte is de 21-jarige Matthew A. met een verstandelijke beperking, die tijdens zijn proces in 2012 al aangaf dat hij zijn seksuele behoeftes niet kon uitzetten. Je kunt je nu afvragen wat er in die tussenliggende periode nog is gebeurd?

De verdachte is inmiddels via een pro forma zitting voor de rechter verschenen. Het blijkt dat hij ook in het bezit was van een grote hoeveelheid kinderporno. Het OM verwacht dat er nog meer naar buiten gaat komen. We kunnen nu al stellen dat het systeem weer eens compleet heeft gefaald.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.