Welkom

splash3

Nieuws

De rapen zijn nu echt gaar, verzet groeit tegen sluiting

Je kunt het niet verkopen dat je aan de ene kant geld weggooit en dat een belangrijke sportvoorziening voor de regio daar de dupe van wordt.

De gemeente Oldambt had enkele jaren geleden de ambitie om twee sportaccommodaties duurzaam te maken.

Bij zwembad De Watertoren in Winschoten MFC De Hardenberg (zwembad/sporthal) in Finsterwolde werden twee biomassa-installaties geplaatst.

Vervolgens kwamen er vanuit de directe omgeving protesten vanwege stankoverlast. De rechter kwam er aan te pas en de biomassa-installaties moesten dicht.

De gemeente Oldambt zat vervolgens met een groot gat in de begroting, 500.000 euro.  Om dat gat op te vullen werd besloten om dan maar MFC De Hardenberg in Finsterwolde te sluiten.

Daarmee zou de gemeente Oldambt 500.000 euro bezuinigen aan subsidie, opvallend hetzelfde bedrag wat men kwijt was aan de mislukte biomassa-installaties.

Maar als zo vaak wordt het volk onderschat. De Hardenberg is een belangrijke voorziening voor de inwoners. Het sociale leven leven in de regio draait om het multifunctionele sportcentrum.

Er is nog een poging gedaan om het sportcentrum met zwembad via een stichting te gaan exploiteren. Maar dat liep op niets uit omdat je niet zonder financiële steun van een gemeente kunt.

De rapen zijn nu echt gaar. Het verzet neemt steeds grotere vormen aan en richt zich vooral op de lokale politici. Woedende inwoners pakken de politici via social media aan.

En daar blijft het niet bij, er zijn inmiddels ook ernstige bedreigingen. De leefbaarheid van de regio wordt aangetast en dat is een heel belangrijk goed.

Dus blijft het voorlopig onrustig in Finsterwolde en omgeving.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl