Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Chaos dreigt in Culemborg

Het uur U is daar voor zwembad De Waterlinie in Culemborg. Het nieuwe zwembad verkeerd al vanaf de opening in 2016 in grote financiële problemen. De tekorten zijn dusdanig opgelopen dat het college plannen heeft om het zwembad eind van dit jaar te sluiten.

Maar of het zover zal komen valt nog te bezien, de gemeenteraad heeft het laatste woord. Het zwembad wordt vanaf het begin geexploiteerd door een stichting en die heeft nu een voorstel ingediend om de exploitatie over te dragen aan Optisport.

Daarvoor is al een intentieverklaring voor getekend alleen meldt concurrent Sportfondsen zich nu omdat ze ook willen meedingen naar de toekomstige exploitatie. Met Sportfondsen werden geen gesprekken gevoerd door de stichting. Het bedrijf brengt nu naar voren of de exploitatie niet openbaar aanbesteed had moeten worden.

Sportfondsen voelt zich gepasseerd door de stichting en wil zelfs naar de rechter stappen. Dat brengt het proces van overname door Optisport in gevaar. Het is nu eerst afwachten wat de gemeenteraad beslist. Word vervolgd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het Zwembad

De dreigende sluiting van een openluchtzwembad in de Zuid-Londense wijk Brixton speelt een centrale rol in de roman Het Zwembad .

De deelgemeente zit op zwart zaad en er is een projectontwikkelaar die op de plek van het zwembad een luxe appartementen- en sportcomplex neer wil zetten. De jonge verslaggeefster Kate wordt door haar krant op pad gestuurd om er een artikel over te schrijven. Zo ontmoet ze Rosemary.

Rosemary is zesentachtig en zwemt dagelijks in het zwembad. Daar is ze mee begonnen toen ze nog een jong meisje was. Samen met vriendinnen en later ook met haar vriendje was ze er altijd te vinden. Sinds ze haar baan in de door geldgebrek gesloten plaatselijke bibliotheek kwijt is, betekent het zwembad alles voor haar. Lees hier verder.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.