Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zonne-energie projecten dreigen vast te lopen

Zonne-energie projecten zijn er volop in Nederland en daarvan profiteren ook de zwembaden.

Alleen in bepaalde regio’s in Nederland zijn er problemen omdat het elektriciteitsnet het niet meer aan kan. De leidingen van de energiebeheerders hebben onvoldoende capaciteit om de stroom te kunnen verwerken.

Zonne-energieprojecten lopen hierdoor vast doordat het elektriciteitsnet de terug levering niet meer aankan, vooral in het noorden en het oosten van Nederland. Enexis en TenneT, de beheerders van het landelijke hoogspanningsnet, kunnen de opgewekte stroom hierdoor niet meer afnemen.

De noodzakelijke aanpassing van het elektriciteitsnet kan volgens de netbeheerders nog wel drie tot vijf jaar duren, met als resultaat dat toekomstige plannen voorlopig in de ijskast worden geplaatst. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft zijn zorgen geuit en gaat in overleg met netbeheerders.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het Zwembad

De dreigende sluiting van een openluchtzwembad in de Zuid-Londense wijk Brixton speelt een centrale rol in de roman Het Zwembad .

De deelgemeente zit op zwart zaad en er is een projectontwikkelaar die op de plek van het zwembad een luxe appartementen- en sportcomplex neer wil zetten. De jonge verslaggeefster Kate wordt door haar krant op pad gestuurd om er een artikel over te schrijven. Zo ontmoet ze Rosemary.

Rosemary is zesentachtig en zwemt dagelijks in het zwembad. Daar is ze mee begonnen toen ze nog een jong meisje was. Samen met vriendinnen en later ook met haar vriendje was ze er altijd te vinden. Sinds ze haar baan in de door geldgebrek gesloten plaatselijke bibliotheek kwijt is, betekent het zwembad alles voor haar. Lees hier verder.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.