Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Storm in een glas met water (update)

Sportbedrijf Rotterdam heeft voor de tweede keer in korte tijd openluchtzwembad Pernis voor twee weken op slot gedaan.

Het zwembad heeft te maken met nachtelijke zwemmers die over het hek klimmen om baantjes te zwemmen. Zover bekend hebben er geen vernielingen plaatsgevonden.

De goedwillenden zijn nu de dupe van de beslissing van het Sportbedrijf en kunnen daardoor niet meer zwemmen.

Het Sportbedrijf heeft aangekondigd dat bij een derde keer het zwembad definitief dicht gaat voor dit seizoen.

De sluiting heeft al geleid tot felle protesten, tijdens de eerste sluiting heeft een actiegroep ruim 1000 handtekeningen opgehaald en een petitie ingediend bij de gemeente.

Het gaat wel wat ver om het zwembad te sluiten na een paar keer illegaal zwemmen, aldus de mening van de actievoerders.

De verantwoordelijke wethouder houdt voet bij stuk en blijft bij zijn besluit tot sluiting.

Update: Openluchtzwembad Pernis  was even ‘wereldnieuws’, zelfs het Jeugdjournaal besteedde er aandacht aan. Maar goed nieuws, het zwembad gaat weer open, dus kan iedereen, met de tropische dagen die op komst zijn, weer terecht voor een frisse duik. Met dank aan de tussenkomst van burgemeester Aboutaleb.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het Zwembad

De dreigende sluiting van een openluchtzwembad in de Zuid-Londense wijk Brixton speelt een centrale rol in de roman Het Zwembad .

De deelgemeente zit op zwart zaad en er is een projectontwikkelaar die op de plek van het zwembad een luxe appartementen- en sportcomplex neer wil zetten. De jonge verslaggeefster Kate wordt door haar krant op pad gestuurd om er een artikel over te schrijven. Zo ontmoet ze Rosemary.

Rosemary is zesentachtig en zwemt dagelijks in het zwembad. Daar is ze mee begonnen toen ze nog een jong meisje was. Samen met vriendinnen en later ook met haar vriendje was ze er altijd te vinden. Sinds ze haar baan in de door geldgebrek gesloten plaatselijke bibliotheek kwijt is, betekent het zwembad alles voor haar. Lees hier verder.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.