Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Roestvrijstaal zwembad in plaats van beton

Meestal worden zwembaden in beton uitgevoerd maar het stichtingsbestuur van  het Geert Vos openluchtzwembad in Erica heeft besloten om een roestvrijstalen (rvs) bad te realiseren.

Om het rvs bad te bekostigen zijn er verschillende acties gehouden en via twee donaties van totaal 40.000 euro en een bijdrage van de gemeente kan het zwembad geplaatst worden.

Een derde gulle gever uit Erica heeft het openluchtzwembad een waterspeelplaats aangeboden voor de allerkleinste kinderen en mindervaliden.

Door de inzet van vele vrijwilligers is men druk bezig om de twee projecten te realiseren. Een sterk staaltje van gemeenschapszin en maatschappelijke betrokkenheid in Erica.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het Zwembad

De dreigende sluiting van een openluchtzwembad in de Zuid-Londense wijk Brixton speelt een centrale rol in de roman Het Zwembad .

De deelgemeente zit op zwart zaad en er is een projectontwikkelaar die op de plek van het zwembad een luxe appartementen- en sportcomplex neer wil zetten. De jonge verslaggeefster Kate wordt door haar krant op pad gestuurd om er een artikel over te schrijven. Zo ontmoet ze Rosemary.

Rosemary is zesentachtig en zwemt dagelijks in het zwembad. Daar is ze mee begonnen toen ze nog een jong meisje was. Samen met vriendinnen en later ook met haar vriendje was ze er altijd te vinden. Sinds ze haar baan in de door geldgebrek gesloten plaatselijke bibliotheek kwijt is, betekent het zwembad alles voor haar. Lees hier verder.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.